Våren… och den cirkadiska rytmen…

Våren … Längre dagar och mer ljus kalibrerar kroppens naturliga dygnsrytm.

Din dygnsrytm är i grunden en 24-timmars biologisk klocka som tickar i bakgrunden i din hjärna och växlar mellan sömnighet och alerthet med jämna mellanrum. Man skulle även kunna kalla den för din sömn/vakencykel.  En del av din hjärna (hypotalamus) styr din dygnsrytm, som kan påverkas av yttre faktorer som exempelvis ljus och mörker. När det blir mörkt på kvällen skickar dina ögon en signal till hypotalamus om att det är dags att känna sig trött. Hjärnan svarar med att skicka en signal till kroppen om att frigöra melatonin, som gör dig trött. Det är anledningen till att din dygnsrytm tenderar att sammanfalla med dag/nattcykeln.

Din dygnsrytm fungerar bäst när du har regelbundna sömnvanor så att du t.ex. går och lägger dig och vaknar på morgonen vid ungefär samma klockslag.  Eftersom våren är nära och vi snart får sommartid blir kvällarna mycket ljusare, vilket verkligen kan påverka dina sömnvanor. Ju mer du uppmärksammar din kropp och lägger märke till när du känner dig alert eller dåsig, och ju mer tid du lägger ner på att utveckla bra sömnvanor, desto bättre kommer du att må och prestera i ditt dagliga liv.

Kom ihåg att ställa fram klockan en timme vid midnatt lördagen den 24 mars!

Sov gott … med hjälp av vårt Naturest-sömnsystem kan du njuta av en vilsam och vederkvickande sömn. Kenko Powersleep-masken hjälper dig att slappna av fullständigt för en god nattsömn. Masken stänger ute ljuset och låter din dygnsrytm fungera på ett optimalt sätt.

Väck din hy lagom till våren … Huden är kroppens största organ och behöver ibland lite extra omvårdnad. Vår Marine Organic Skincare-produktserie kan hjälpa dig med just det. Fräscha upp och ge nytt liv åt din hy med hjälp av TRUE elements® Velvet Cleansing Milk och TRUE elements® Fresh Tonic Lotion. Kika på våra ”Gör så här”-videor och dra fördel av vårt erbjudande just nu: Hudvård till halva priset vid köp … plus GÅVA!

Pigga på dig inifrån och ut … Byt ut morgonens kaffe eller te mot Kenzen Ten4® Matcha Green Tea Drink. Denna dryck innehåller naturligt koffein från det gröna matcha-teet och kan både främja din ämnesomsättning samt din energinivå och koncentrationsförmåga på ett naturligt sätt.

Vissa har svårt att sova gott under våren, men så behöver det inte vara. Om du lyssnar på din biologiska klocka så hjälper den dig att minska klyftan mellan hur du vill leva och hur du är skapad för att leva. Detta skapar i sin tur BALANS. Motarbeta inte din biologiska klocka. Bejaka och respektera den i stället.

BOTANISERA GÄRNA I MIN WEBSHOP!

http://www.nikkenwellbeing.se/PWP/Distributor.aspx?DistId=23310301

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.