Passa på NU…

Du som är kund hos mig får 20% RABATT vid köp av valfri Solprodukt från DR SANNAS, så långt lagret räcker och längst till 25/6!

Sommaren närmar sig med hastiga steg. Solen är äntligen framme, och vi har längtat.

Båda kroppen och själen mår bra av att vara ute i solen, och även många hudbesvär förbättras. Men liksom allt annat bör man njuta av solen med en viss försiktighet, så man inte skadar sig på sikt. Dom enklaste och bästa soltips är egentligen det som kommer helt naturligt för dom som bor där solen skiner året runt. Men vi ivriga Skandinaver glömmer ofta bort det viktigaste när sommaren är kort och semestern ännu kortare!

En hel dag på stranden med vinterblek hud kan sluta med kraftig rodnad om man inte passar sig. Många tror att solkräm med hög faktor räcker, men glömmer bort att smörja tillräckligt mycket. Ett bra sätt att få maximalt nytta av solkrämen är att smörja sig hemma innan man åker till stranden, och upprepa smörjningen en gång till precis när man kommit dit.  Och så igen om man varit i vattnet. Det är också en bra ide att ta med någon form for skugga till stranden, antingen en parasol eller hatt och tunna kläder och hatt som man kan ta på mitt på dagen när solen är som starkast. Som man rekommenderar i Australien: Slip on a t-shirt, slop on some sunscreen and slap on a hat!

Studier visar på att: trots att vi vet om rekommendationen att vi ska söka skugga mitt på dagen, ligger vi som semestrar ute på stranden precis där solen är högst uppe på himlen och skiner kraftigast. Mitt råd är: Gå till stranden/poolen på morgonen, in i skuggan vid lunchdags och sedan ute igen på eftermiddagen. På det sättet minskar man kraftigt mängden UV-strålning huden utsatts för, och risken för båda hudcancer och rynkor minskar!

Ta med dig Slip – Slop – Slap i tankarna på solsemestern: Slip on a t-shirt, slop on some sunscreen and slap on a hat!

Önskar dig en strålande sommar och solsemester!

After Sun har fått utmärkelsen årets bästa After Sun produkt iform av en Beauty Oscar med motiveringen ”Svalkande och väldoftande eftersolprodukt som både lugnar och piggar upp efter en dag på stranden”

Dr Sannas SPF 20 + SPF 30

Dr Sannas SPF 20 och SPF 30 är fysikaliska, mineralbaserade solskydd som innehåller bl.a. zinkoxid, probiotika, jojoba och raw kokosolja. De är dermatologiskt testade och fria från allergener.  Solskydden är veganska och ej testade på djur.

Jojobaolja består till stor del av gadoljesyra, en enkelomättad fettsyra som finns naturligt i huden därav är det den olja som är mest likt hudens eget sebum vilket resulterar i en sammetslen känsla på huden.  Jojobaoljan innehåller även av palmitinsyra, palmitolsyra, oljesyra och erukasyra som verkar utslätande för huden och motverkar uttorkning. Jojobaolja innehåller även vitaminerna A och D samt antioxidanter som hjälper huden att hålla sig frisk och ger fin lyster.

Kokosolja absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Kokosoljan består till största delen av mättade fettsyror som hjälper till att behålla hudens

fuktighet. Kokosolja klassas som en fet olja vilket gör att den har egenskapen att göra huden mjuk och smidig samt att den har en nästan pärlemor skimrande effekt på huden.

Laurinsyra, kaprylsyra och kaprinsyra är fettsyror som skyddar huden mot uttorkning.

Probiotika framställs genom fermentation och är speciellt anpassad för hudvård. Resultatet av denna framställning ger probiotika i form av peptider som är en multifunktionell ingrediens,  den balanserar mikrofloran på huden samtidigt som den återfuktar och lugnar.

 

I år var vi tre som jobbade i trädgårdslandet. Tack Amanda och Vincent som lättade upp min dag. Så fort det gick!

Före

Efter

Välkommen att boka behandling på Fotvård&Massage innan semestern 26/6-8/7!

Boka HÄR

Soliga hälsningar, Gretel☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.