Äntligen är NIKKEN i fokus!

Nu kan vi luta oss tillbaka då erkännandet kommer att vi är sammankopplade med naturens energier!

Detta har NIKKEN sagt sedan 1975 och jobbat för att få in naturens energier i hemmen. Deras vision är ”wellnesshomes”!

Så glad jag blir över att se detta🤩

http://www.farskane.se/

https://skaneleden.se/item/vandra-skaneleden-pa-recept/11brk8l1nfpf2yjot8kbraghmnggo5nu

Välkommen in i min NIKKEN butik för att botanisera kring alla produkter med naturen i fokus!

Erbjudande med 20% på sovprodukter fram till 20/11!

Köp Super Ciaga paket och du får köpa ett till med 75% rabatt = 4 flaskor

Normalpris 2 flaskor 602:-

NU 4 flaskor 752:-

Det pratas mycket om antioxidanter … och vi vet att de är bra för oss. Men varför är de bra och hur fungerar de?

I förhållande till antioxidanter hör vi mycket om fria radikaler. Det här är orsaken:

Antioxidanter är naturliga ämnen som kan sakta ner eller till och med förhindra skador på kroppens celler. Våra kroppar innehåller naturliga antioxidanter i form av vitaminer, mineraler och hormoner. Vårt immunsystem använder dessa naturliga antioxidanter för att bekämpa “hot” som föroreningar, toxiner, strålning och UV-ljus. Det viktigaste är att antioxidanter bekämpar och arbetar för att upphäva skador som orsakas av fria radikaler som skapar kaos i våra kroppar och är den främsta orsaken till för tidig åldrande.

Fria radikaler är dåliga celler som är instabila och reaktiva. De kommer in i våra kroppar när vi andas in i förorenad luft och cigarettrök. De kommer från orent vatten; de produceras när vi är under långvarig stress eller lider av sjukdom; de kommer till och med i formen av en ohälsosam diet. Varje metabolisk reaktion som involverar syre har en potential att producera fria radikaler och om inget görs är inflammation och skada på artärväggarna slutresultatet.

Trots att våra kroppar innehåller naturliga antioxidanter behöver vi naturligtvis mer stöd för att upprätthålla en Active Wellness i vår alltmer förorenade värld. Det är där fläderbäret kan spela en huvudroll.

Fläderbäret spåras generellt tillbaka till Hippocrates, den grekiska “läkemedelsfadern.” Han beskrev det som sitt “medicinskåp” för att det har ett brett utbud av hälsofördelar. Under århundradena har fläderbäret använts för att behandla förkylningar, influensa, feber, brännskador, skärskador och mer än 70 andra åkommor.

Under 2007 tittade USA’s jordbruksdepartement på absorptionskapaciteten för syreradikal (ORAC) eller övergripande antioxidantförmåga hos olika bär. Det vill säga vilka bär var det mest effektiva för att attackera skadliga fria radikaler? Fläderbär hade högre ORAC-värden än björnbär, blåbär, tranbär, hallon och jordgubbar, som också är relativt höga i antioxidanter.

Med en så hög ORAC är det inte konstigt att fläderbär är kända som utmärkta för att stärka immunförsvaret. Ditt lokala apotek eller hälsokostbutik kommer sannolikt att ha en rad fläderbärstillskott. Många studier har visat att extrakt av fläderbär är mycket effektivt för att mildra influensaliknande symptom och förkorta varaktigheten av förkylningar.

Forskning som publicerades i Journal of Nutrition visar att extrakt av fläderbär hjälper till att påskynda processen av att rensa överflödigt socker från blodomloppet samt i muskler och levern och därigenom bidra till att upprätthålla normala blodsockerhalter. Studier visar också att Sambucus (det vetenskapliga namnet för fläderbäret) har naturliga urindrivande och laxerande effekter, vilket hjälper kroppen att minska vätskeretention och förstoppning.

KENZEN Super Ciaga® innehåller en kraftfull blandning av bär. I vetenskapliga tester visar det sig att maquibäret, från skogarna i Patagonien, har något av det högsta ORAC (antioxidant) värdet av alla frukter och exceptionellt höga nivåer av antocyaniner. Fläderbäret, som är en utmärkt källa av vitaminerna A, B och C, ger betydande stöd med ett ORAC-värde på 14 500 per 100 g servering av färsk frukt. Blåbär, björnbär och hallon höjer det övergripande ORAC-värdet samt förbättrar smaken med sin naturliga sötma. Kenzen Super Ciaga® är ett utmärkt sätt att få i sig kraftfulla antioxidanter!

Det här är vad du kan se fram emot med nya KENZEN Super Ciaga®:

 • Höga ORAC-hydro (antioxidant) värden – 3.500 + enheter per 30 ml
 • 100% fruktinnehåll
 • Ekologiska fruktjuicer från koncentrade ingredienser inklusive: ekologiska fläderbär, ekologiska blåbär, ekologiska björnbär, ekologisk agave nektar, ekologiska maqui bär och ekologiska hallon
 • Certifierad Kosher av Earth Kosher
 • USDA-certifierad ekologiskt
 • Inga odlingsmedel, herbicider, konstgjorda gödningsmedel eller genetiskt modifierade organismer används vid odling eller framställning
 • Inga konserveringsmedel, hållbarhet på 12 månader
 • Blixtsteriliserande och aseptisk tappning tillåter Super Ciaga® att beredas utan långvarig pastörisering för att hjälpa till att bevara de naturliga näringsämnena
 • En utmärkt smakförstärkare utspädd och blandad med andra drycker eller vatten
 • Super Ciaga® flaskorna är gjorda av en miljövänlig polymer som inte innehåller något bisfenol-A (BPA) eller andra potentiellt skadliga kemikalier, återvinns lätt och jämfört med glas så krävs det färre resurser att lagra och transportera Super Ciaga®-flaskorna.

Erbjudandet gäller till 31/10!

http://nikken.com/eu/gretel

 

FOTVÅRD&MASSAGE har utökade öppettider under vecka 44-45, eftersom det är stängt 8/11-18/11!

Välkommen att boka in en skön fotvård!

Vet du om att du kan boka 30 min Klipp/Puts?

Det är en uppfräschning för fotens välbefinnande och därmed Ditt välbefinnande.

Boka tid online HÄR

 

 Bränsle för livet

Grass Blog Banner

Växter är den huvudsakliga syrekällan för alla livsformer på jorden. De representerar också den primära källan till allt som är av näringsvärde. På grund av moderna levnadsförhållanden som stress  och föroreningar behöver vi nu viktiga ämnen mer än vi gjorde för ett decennium sedan. Korngräsexstrakt kan tillföra viktiga ämnen som inte längre finns i tillräckliga mängder i vår mat.

Doktor Yoshihide Hagiwara, upptäckte näringsmässiga fördelar med korngräs och kallade korngräspulver “naturens bästa snabbmat”. Han var en världsberömd forskare utvecklade över 200 framgångsrika formler. Efter att ha undersökt över 150 typer av gräs, växter, blommor, grönsaker och örter, upptäckte han att ungt korngräs är ”en av de mest näringsbalanserade livsmedlen i naturen”.

Under sin forskning insåg han att kroppen lättare tar upp näringsämnen och enzymer från ett juicepulver än från en hel bladprodukt. För att fånga upp och skydda de känsliga näringsämnena och enzymerna utvecklade Dr. Hagiwara en unik extraktions- och spraytorkningsprocess som gav honom Japans prestigefyllda Science and Technology Award. Samma process används i vårt ekologiska Jade GreenZymes®korngräspulvertillskott.

Vi använder ett speciellt frö som producerar ett stort, brett tjockt gräs, vilket är perfekt för juice. Gräset odlas i rik, bördig jord under de kallare årstiderna för att kornet ska växa långsamt för att ta upp alla näringsämnen i jorden. Korngräset skördas sedan när det är 30-40 cm  högt när näringsämnena är på topp och bladen är tjocka och fyllda med juice.

Omedelbart efter skörden tas korngräset till fabriken där processen med att förvandla det till pulver börjar. Bladen tvättas flera gånger och sköljs med färskt rent vatten. Sedan hackas de till  2-4 cm bitar och läggs igenom flera krossningssteg där fibern separeras från juicen.

Efter att juicen har extraherats skickas den till ett vakuumdunstningssystem där den koncentreras. När koncentrationsprocessen är över spraytorkas juicen med Dr. Hagiwaras prisbelönta metod vid låga temperaturer. Denna metod gör det möjligt för enzymerna och näringsämnena att förbli aktiva och biotillgängliga. Det spraytorkade pulvret krossas igen och omvandlas till ett pulver som lätt kan lösas upp i vätska.

Under varje steg i tillverkningsprocessen utförs noggrann kvalitetskontrollstestning, från att kontrollera marken där korngräset växer till tester av den färdiga produkten.

Nikkens Jade GreenZymes® formula är kosher och vegan, har en frisk, ren smak och är ekologiskt certifierad av Soil Association.

Korngräs är så näringsrikt att det kan ge fullständigt näringsstöd.

Korngräspulver stöder god hälsa genom att tillhandahålla:

 • Klorofyll
 • Antioxidantenzym: speciellt superoxiddismutas (SOD) och kvävereduktas
 • Antioxidant-bioflavonoider: ett antal C-glykosylflavoner, inklusive saponarin och lutonarin
 • Åtta essentiella aminosyror, vilket gör korngräset till en extremt rik proteinkälla med 15 gånger mer protein än mjölk
 • Mineraler: kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium och koppar
 • Vitaminer: beta-karoten, B1, B2, B6, B12, C, pantotensyra, lutein och folsyra

Med så många näringsämnen erbjuder korngräspulver omfattande hälsofördelar.

28. Oktober 2019

Köpes HÄR

Välkommen,
☀️ Gretel

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.