Magneter och kroppen …

Magneter …

Magneter har använts framgångsrikt i århundraden i olika delar av världen. Naturliga magneter kallas Lodestones och användes i det forna Kina, Japan, Indien, Egypten och Grekland för att hjälpa människor att få bättre hälsa.

En naturlig magnet är en järnbaserad metall med sin atomstruktur som en linje så energin fokuseras i en enda riktning. Den energin kommer ut från sydpolen och flyter till norr, vilket skapar flödeslinjer som resulterar i ett cykliskt mönster som vi kallar magnetfältet.

Magnetism … en grundläggande kraft i våra liv.

Magnetism är kärnan i vårt universum. Faktum är att jorden vi lever på är en enorm magnet. Det är omgivet av ett gigantiskt magnetfält som cirklar 360 grader från en pol till en annan. Det här är vad vi kallar magnetosfär, som sträcker sig tusentals mil bortom jordens yta. Magnetismens roll är att skydda oss från skadlig strålning.

Kroppen…

En av de fyra grundläggande naturkrafterna i vår miljö är elektromagnetism – en gammal princip och en viktig del av traditionell kinesisk medicin, som hänvisar till hur energier flyter genom våra kroppar och hur de kan påverka vår hälsa. Under de senaste decennierna har de västerländska kulturerna också erkänt metoder baserat på detta som till exempel akupunktur.

Jordens magnetfält har förändrats under mänsklighetens historia och har minskat ungefär 50% i jämförelse med 3000 år sedan och bytt sin polaritet flera gånger. Dessutom omges vi också ständigt av EMF: er (elektromagnetiska fält) eftersom vårt moderna industrialiserade samhälle har ett sätt att störa den naturliga magnetiska kokongen som vår planet tillhandahåller. Dessa fält inkluderar radio, TV, mobiltelefoner, elstolpar osv. Det betyder att våra biologiska system går miste om de naturliga principerna som de är beroende av.

Nikken-magneter…

Nikken har forskat och utvecklat magnetiska teknologier sedan 1975 med lanseringen av de första magnetiska innersulorna någonsin – KenkoInsoles®. Sedan dess har Nikken fortsatt sin forskning och funnit att ju mer komplexa magnetfält som används, desto effektivare är de för kroppen.

Nikkens magnetiska produkter hjälper till att återställa de förhållanden som människor har utvecklats för att leva och frodas i. Nikken har utvecklat en revolutionär magnetteknik med sin patenterade DynaFlux® magnetiska teknik (U.S. patent nr 9 265 966). Denna teknik har en serie individuella magneter inom en organiserad struktur som placerar magneterna i polärt motstånd, med positiva eller negativa poler mot varandra på flera punkter. Resultatet är ett intensifierat magnetfält som ger en djupare penetration när magneterna ändrar position mot varandra. Polskiftet producerar ett aktivt eller dynamiskt magnetfält och denna teknik är den enda i sin typ som kan skapa ett aktivt fält med statiska magneter utan behov av rörliga delar.

Alla Nikken-magneter är statiska (utan att behöva använda elektricitet) och de utgör en grundläggande del av produktkategorin Vila & Avslappning med Wellness-produkter som MagCreator®, Kenko MagDuo® och Kenko MagFlex®.

Jag har nu använt mig av Nikken sedan 2006 så det blir 14 år. Det är ganska lång tid. Många kunder har blivit hjälpta av produkter från Nikken.

Ryggplattan Kenko MagFlex är en favorit vid onda ryggar. Lätt att sticka in under byxlinningen eller under bh bandet. Själv använder jag den nästan dagligen på jobbet för att lindra trötthet i ryggen.

KenkoTherm knäomslag är också en återkommande favorit. Har flera kunder som förnyar sina eftersom de slitit ut dem. Det är infraröd teknik i dessa inte magnetism. Det penetrerar på djupet och värmer så värken lägger sig.

Jade GreenZyme  är  Ekologiskt Korngräs som flera har balanserat sitt blodtryck med och sluppit ta skolmedicin. Det innehåller all näring din kropp behöver förutom D-vitamin.

PowerChip är behandlingsmagneter som man tejpar där man har sin obalans, t.ex värk dämpas efter en kvart – 20 min

Finns även småmagneter med samma effekt.

Gå in och botanisera i min webbshop du med!

HÄR

Fotvård&Massage kommer hålla stängt 21-30 september!

Vill du bli fin om fötterna eller få en skön kroppsmassage innan dess?

Boka online HÄR

Det pågår fönsterbyte i ett hyreshus på Böckaregatan så det går inte att komma förbi med bil fram till vecka 42.

Välkommen till fots!

Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.