Vad härligt med ett nytt år som ska fyllas med livets äventyr! För Er kunder har jag öppnat upp många tider att boka, från tidig morgon till sen kväll. Så passa på att boka in en skön fotvårdsbehandling där du kan sitta och bara njuta en hel timme. Ett skönt fotbad i Dr Sannas såpa…därefter klipps och slipas naglarna, jag tar bort förhårdnader och liktornar, slipar fotsulorna släta och fina, smörjer in fötterna med en klick av Dr Sannas multikräm och Fotbalm. Detta följs av en skön fot/underbens massage med Dr Sannas bodylotion. Alla produkterna är ekologiska och av bästa kvalitet.

BOKA HÄR ONLINE

Kroppsmassage är ett fantastiskt skönt sätt att få igång livsandarna och känna sig hel. Hos mig ligger du dessutom på en magnetmadrass från Nikken som får dig att slappna av ordentligt. Jag gör massagen i uppvärmd lotion hälften Dr Sannas bodylotion och hälften Nikkens True Elements bodylotion. Ekologiska produkter såklart. Du slipper allt kladd från olja och känner dig fräsch direkt. Jag bjuder dig på ett glas renat, mineraliserat och magnetiserat PiMag vatten efter massagen.

Idag konstaterar forskare världen över att massage, p g a dess specifika tryck och töjning på vävnaderna, framförallt på muskler, blodkärl, nerver och hud, påverkar det autonoma (icke viljestyrda) nervsystemet vilket sedan reflexmässigt ökar blodcirkulationen, hormoner som ger lugn frigörs och musklernas spänningsgrad minskar samtidigt som koncentrationsförmågan ökar och immunförsvaret stärks. Här nedan följer sammandrag av ett antal forskningsresultat.

Massage mot ångest

Svensk klassisk massage mot generaliserat ångestsyndrom (GAD) testades i en randomiserad, enkelblind studie. Studien utfördes mellan mars 2012 och maj 2013 på the Mood and Anxiety Disorders Program på Emory University. 47 patienter med generellt ångestsyndrom som inte tidigare fått behandling blev slumpmässigt indelade i två grupper, en för svensk massage och en för lätt beröring. De fick behandling två gånger i veckan i sex veckor. Resultatet mättes enligt Hamilton Anxiety Rating Scale (HARS). Gruppen som fick massage istället för lätt beröring visade på desto större reducering av ångest. Forskarna tycker att svensk massage är en effektiv behandling mot ångestsyndrom.

Källa: J Clin Psychiatry. 2016 Jul;77(7):e883-91. doi: 10.4088/JCP.15m10151

Massage påverkar gener

Att få musklerna knådade är avslappnande och skönt, men det går djupare än så. Nu finns det vetenskapligt stöd för att massage påverkar själva generna i muskelcellerna. Kanadensisk och amerikansk forskning visar att tekniken ger en liknande effekt som antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom blir det fler av de delar i cellen som förbränner energi.

Källa: Vetenskapsradion / Crane et al. Massage Therapy Attenuates Inflammatory Signaling After Exercise-Induced Muscle Damage. Sci. Transl. Med. 4, 119ra13 (2012)

Massage så mycket mer än muskelavslappning

Syftet med denna studie var att fastställa effekten av en enda behandling med svensk klassisk massage på det endokrina systemet och immunförsvaret. Forskare på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles rekryterade 53 vuxna friska personer till studien. 29 slumpmässigt utvalda fick en 45-minuters djupgående svensk klassisk massage och de övriga 24 fick en mycket lättare massage. Tester togs just innan och upp till en timme efter utförda behandlingar. Forskarna märkte till sin förvåning att en enda massagebehandling orsakade mätbara biologiska förändringar. De som fick den svenska klassiska massagen hade mycket lägre nivåer av stresshormonet kortisol i blod och saliv och lägre nivå av arginin vasopressin, ett hormon som kan leda till ökning av mängden kortisol. De hade också en ökning av antalet lymfocyter, vita blodceller som är en del av immunsystemet. Forskarna kom fram till att om man fortsätter med fler behandlingar kan det på ett positivt sätt påverka inflammatoriska och autoimmuna tillstånd.

Källa: October 2010, 16(10): 1079-1088. doi:10.1089/acm.2009.0634

Välkomna för en skön helande stund!

Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.