Vintervackert som förbyttes till vår i ett vips…

Det tackar jag för långt inifrån mitt hjärta. Dessa tider har ju inte lockat mig att resa till huset i Nerja, Spanien. Så det blev en lång tid i mörker.

Nu börjar jag vakna till liv igen. Äntligen kan jag börja med lite projekt utomhus. Först ut blir det till att måla pallkragar stående i förrådet. Det ska bli kul att få igång det efter lång tids väntan. Vet inte om jag tagit vatten över huvudet (som vissa i närheten vill påskina). Vi får helt enkelt se hur det blir framöver. Lusten är i alla fall stor!


Fotvård & Massage har öppet Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag (ibland Lördag)

Öppettiderna är fortfarande inte huggna i sten så gå in på www.gretelnord.se  för att se lediga tider.

Snart är det dags att visa fötterna igen och trädgårdsarbetet gör att en massage är välkommen. På fredag får jag hem lite Dr.Sanna produkter då jag behöver lite fetare kräm till torris fötter.

För Er kunder som köper Korngräs av mig från NIKKEN så kommer här lite information om nyttigheten.

För dig som vill köpa Korngräs klicka på blå texten Jade GreenZymes lite längre ned.

Vital näring för aktivt välbefinnande …

Att fokusera på vårt välbefinnande har blivit allt viktigare. Inte bara vårt psykologiska välbefinnande … utan också vårt fysiskta välbefinnande. Så var ska vi börja?

Det är verkligen viktigt att erkänna och förstå vad vi stoppar i våra kroppar – och att äta en kost som kommer att stödja oss. När vi handlar mat vill vi dra nytta av så många ekologiska och naturliga ingredienser som möjligt för att hjälpa till att stödja våra kroppsfunktioner och vår immunitet.

Två viktiga ingredienser som vi kan leta efter är klorofyll och aminosyror. Dessa ger ett stort antal fördelar för vår kost och för våra kroppar …

Klorofyll – ett antioxidant-kraftverk

Klorofyll är en process som ger växter sin livfulla gröna färg och hjälper dem att förvandla solljus till energi genom fotosyntesprocessen. Fotosyntesen spelar en viktig roll för att hålla växter gröna och friska. Det finns i livsmedel som gröna bladgrönsaker (spenat, sparris, gröna bönor, ärtor, persilja och broccoli för att nämna några). Den innehåller vitaminer, antioxidanter (enzymer) och terapeutiska egenskaper som har potential att gynna kroppen.

Klorofyll kan hjälpa våra kroppar och ge fördelar på ett antal distinkta och unika sätt – som att hjälpa till att rengöra kroppen från skadliga toxiner, särskilt vår lever. Klorofyll ger näring åt levern med syre och magnesium. Att bli av med de gifter som ligger i vila i levern hjälper resten av våra organ, såsom muskler och matsmältningssystemet att få ännu mer näring också.

Klorofyll betraktas också som ett aktivt medel som kroppen använder för att hjälpa till att bekämpa infektioner och hjälpa cirkulations- och matsmältningssystemet att hålla sig friskare.

Enligt en studie1 publicerad i Journal of Physiologykan klorofyll som finns i mat, eller i mycket små renade mängder klorofyll, stimulera syntesen av röda blodkroppar i benmärgen, vilket hjälper till att påskynda kroppsvävnad och celltillväxt.

Aminosyror – små men mäktiga biomolekyler

Aminosyror, även kallade byggstenar för proteiner, spelar många viktiga roller i kroppen.

Vår kropp behöver 20 olika aminosyror för att växa och fungera korrekt. Även om alla de 20 är viktiga för vår hälsa klassificeras endast nio aminosyror som essentiella: histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan och valin. Till skillnad från icke-essentiella aminosyror kan essentiella aminosyror inte produceras av kroppen utan måste erhållas genom vår kost. Naturliga källor till aminosyror inkluderar gröna bladgrönsaker, potatis, kött och mejeriprodukter.

När vi konsumerar protein bryts detta ner i aminosyror, som sedan används för att hjälpa kroppen med olika processer som att bygga muskler och reglera immunfunktionen.2

Aminosyror spelar en viktig roll i hela kroppen och hjälper till att skapa och bygga muskler, bidrar till en normal matsmältning, levererar energi och till och med reglerar humör genom att hjälpa till att producera hormoner.

Både klorofyll och aminosyror finns i maten vi konsumerar, men vi måste äta mycket för att få de rekommenderade mängderna. Vi kan dock hjälpa våra kroppar genom att medvetet komplettera dessa viktiga näringsämnen till vårt matintag. Nikkens Jade GreenZymes® ekologiska kornjuicepulver3 är ett formula som innehåller både klorofyll och aminosyror och du kan njuta av den friska smaken dagligen.

Att ha en Wellness-prenumeration ger dig rabatt på dina produkter och de kommer att levereras till dig regelbundet.
Kontakta mig om du vill ha mer information om Nikkens Wellness-abonnemang.

1. Hughes, J. and Latner, A. 1936. Chlorophyll and haemoglobin regeneration after haemorrhage. Journal of Physiology 86:388-395.

2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19301095/

3. https://nikkensv.wordpress.com/2019/10/28/bransle-for-active-wellness-bransle-for-livet/

Bästa hälsningar/ Gretel

Nästa blogg handlar om Kenzen Lactoferrin 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.