Antalet ungdomar som drabbas av stroke ”stiger dramatiskt” enligt Stroke Association1. Den genomsnittliga åldern hos stroke offer har gått ner de senaste åren och de förutspår att antalet 45-åringar och äldre som drabbas kommer att öka med 59 % år 2035.

Hjärthälsa är viktigt i alla åldrar. Om du är ung kanske du tror att du har årtionden på dig innan det är dags att börja oroa dig för hjärtsjukdomar. Men hjärthälsan förtjänar uppmärksamhet i alla åldrar.Här är några tips som hjälper dig att hålla din normala hjärtfunktion frisk och i gott skick:

  • Försök att få 7 timmars sömn. Enligt WebMD hade vuxna som fick sju timmars sömn per natt mindre kalcium i sina artärer (ett tidigt tecken på hjärtsjukdom) än de som sovit färre än fem timmar/mer än nio timmar.Nikken Naturest® och Kenko Sov Produkter kan hjälpa dig att få en vilsam sömn.
  • Kontrollera ditt blodtryck regelbundet. Gå och kontrollera ditt blodtryck var 3/5 år om du är mellan 18 och 40 år; och årligen om du är över 40 år.
  • Utveckla hälsosamma matvanor. Fokusera på grönsaker, frukt, fullkorn och magert protein. Begränsa salt, socker, mättade fetter och alkohol. Ett av de snabbaste sätten att förbättra din kost är att sluta dricka drycker som läsk.KENZEN Super Ciaga® är en 100% juice dryck som inte innehåller något tillsatt socker, konserveringsmedel eller artificiella smakämnen.
  • Testa ditt blodsocker regelbundet. Miljoner människor har diabetes och är inte medvetna om det förrän de drabbas av en kardiovaskulär incident. Diabetes ökar risken för hjärtsjukdom.
  • Träna regelbundet. Dr. Monika Sanghavi, biträdande professor i kardiologi vid University of Texas Southwestern Medical Center säger, ”Vi vet nu att även om du tränar 30 minuter om dagen, men är stillasittande i de resterande 23,5 timmar kan det vara dåligt för ditt hjärta.” 2 Dela upp långa perioder av sittande genom att stå eller gå emellanåt.
  • Om du röker, sluta. Byt inte ut tobak mot e-cigaretter. De har inte de skadliga kemikalierna i cigarettrök, men de innehåller fortfarande nikotin.

Tanken kommer dagligen att hälsan är det viktigaste. Jag hör ofta talas om krämpor både här och där. Sjukdomarna härjar som bränderna i somras. Hur kommer det sig egentligen? Kanske är det likadant för oss människor som för våra husdjur att det behövs näring för att hålla sig frisk. Akvariefiskarna behöver ett friskt vatten med rätt pH värde och det gör kanske vi med. Det tänker vi oftast inte på! Hundar, hästar och katter får bättre omsorg än husse och matte!

NU gott folk är det dags att tänka på den egna vården. Vill Du ha en frisk kropp in i ålderdomen? Det vill jag!

LUTA DIG TILLBAKA I SOFFAN…

Njut av att sitta i lugn o ro då du beställer de bästa julgåvorna!

Julerbjudande🤶🏻

N Y H E T – Upptäck Nikkens nya hjärta!

Det nya Kenko hjärtat/hängsmycket är tillverkat av 316L Medicinskt rostfritt stål för hållbarhet, har 800-gauss neodymmagneter och är hypoallergenskt samt nickelfritt.

Hjärtat är vändbart; guldton på ena sidan och silverton på den andra sidan, och har Nikken-logotypen ingraverad. Kenko Hjärtat passar perfekt på Kenko Perfect Link.

Kenko Hjärtat/hängsmycket utgör en fantastisk present med en djupare mening. Det är den perfekta gåvan direkt från hjärtat❤️

HUR arbetar magneter?

MAGNETTERAPI!

Läkningsprocesser påskyndas av ökat blodflöde, då syre och näringsämnen snabbare förs ut till skadad muskulatur och vävnad. Den mikroskopiska bilden till vänster visar de röda blodkropparna före applicering av magneter.

Notera blodkropparnas ihopklumpning, vilket är typiskt för tillstånd av trötthet, stress och andra hälsoproblem. Bilden till höger visar tydligt hur magneterna återskapar energi till de röda blodkropparna och ger dem kraft att frigöra sig från varandra. Därigenom frigörs mer cellyta för syretransport.

Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter (mjölksyra) transporteras bort i högre grad än normalt efter muskelarbete, vilket ger mindre negativa effekter såsom träningsvärk och stelhet.

99 % av det syre som transporteras i blodet till cellerna är bundet till hemoglobin (järnhaltigt protein). Som vi vet – påverkar magnetism järn.

Vidare är järn känt för att öka syretransporten från lungor till muskler. Dvs… att en bra järnnivå ger ökad syretransport och därmed ökad prestationsförmåga, uthållighet och motståndskraft.

Blodet består av blodplasma och blodkroppar, främst röda blodkroppar. Dessa röda blodkroppar består i sin tur av miljontals hemoglobinmolekyler, där var och en har en central järnatom som påverkas av magnetfält till ett ökat blodflöde. (R. Coghill:2000).

Starka och effektiva magnet-produkter ger oss den naturliga magnetism som allt liv är beroende av.
Nobelpristagaren Linus Pauling upptäckte att varje röd blodcell har en laddad järnatom och att blodet är paramagnetiskt. Han visade att om kroppen utsätts för rätt typ av magnetism inträffar en positiv förändring som leder till att blodet strömmar friare:
• cirkulationen förbättras
• cellerna får mer syre
• cellerna får mer näring
• slaggprodukter rensas ut snabbare
• musklerna slappnar av
• ph-värdet normaliseras
• blodtrycket normaliseras
• immunförsvaret förbättras
Följdaktligen hjälper magnetismen kroppen att komma i balans.
Våra celler är små kemiska fabriker. De arbetar normalt vid en temperatur på ca 37 grader. Vid många sjukdomssymtom får man feber, den förhöjda temperaturen hjälper kroppen att bekämpa sjukdomstillståndet.
Ett magnetfält ger samma effekt, utan att höja kroppstemperaturen. Vid en normal kroppstemperatur är ungefär 50 % av vattenmolekylerna i blodet kopplade till varandra. En kraftig magnet ökar blodets förmåga att ta upp syre eftersom vattenmolekylerna som finns i blodet sönderfaller då de rör sig tillräckligt snabbt genom ett starkt magnetfält, antalet fria molekyler fördubblas på detta sätt.
En kraftig magnet ökar blodets förmåga att ta upp syre. En förhöjd syrenivå både förbättrar människans allmäntillstånd och hennes prestationsförmåga liksom det förbättrar förmågan att stå emot olika sjukdomsangr
epp.

I maj 2003 gjordes en studie med Nikkens magnetsulor för 375 patienter med diabetesneuropati. Denna dubbelblindstudie pågick i 4 månader och bekräftade att det magnetiska fältet från sulorna gav en klar förbättring när det gäller patienternas problem med bl.a. utstrålningar till fötterna, domningar, stumhet och värk.

För att få din beställning till jul råder jag dig lägga den nu i veckan.

Köp online HÄR

Jag finns i butiken, Böckaregatan 12 på onsdag 12/12 mellan 9-15. För dig som vill ha hjälp med din beställning, köpa presentkort på fotvårds-/massagebehandling eller bara säga hej🤶🏻🌲⭐️☃️

Jag håller stängt 13/12-18 – 13/1-19

Välkommen på det nya året!

God Jul & Gott Nytt År

Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.