Då är det dags att fixa ordning i trädgården. Flytta in grejer i förrådet som inte tillför något längre. Städa undan i pallkragar så det blir plats att sätta vitlöken i jorden. Plantera 2 stycken Blåregn som inte blivit av. Konstigt att vissa saker bara inte blir gjorda! De där tulpanlökarna jag köpte för ett bra tag sen låg visst inne i förrådet, hade glömt bort dem. Rödbetor, purjulök, persilja, gräslök, mangold, palsternackor, selleri, brysselkål och kass blomkål finns att skörda. Minispenat, rädisor, vintersallad och havrerot påväg upp och tveksamt om det hinner bli något av det.

Kål var inte min grej, fick aldrig täckt den med nät så kålfjärilarna/larverna har härjat fritt. Tänker vänta skörda den  grönkål som finns kvar tills frosten kommit.

Det har varit ett fantastiskt roligt och givande odlingsår och jag ser fram emot nästa vår och allt jag ska odla då.

 

Lilla Huset i Bjäresjö!

Nu har jag varit igång 3 härliga månader med Andullationsterapi. Jag älskar verkligen att ligga på denna madrass och den är mycket omtyckt av de som provat. En väldigt skön avslappnande behandling som gör skillnad på djupet.

Här kommer en film som förklarar mer i detalj  vad som händer:

Boka tid online HÄR

Denna veckan har jag tider, sen håller jag stängt 3 veckor för semester.

Fotvård&Massage

Tror det finns en tid kvar innan jag tar semester.
Boka tid online HÄR

Tänk på att vårda din kropp och själ😇

Botanisera gärna i min webshop som innehåller produkter som stöttar dig!

HÄR

Ben och leder fungerar tillsammans…

Gå, hoppa, skriva, vicka på tårna, böja sig, peka, rita, sitta, sova – vad har dessa och praktiskt taget alla aktiviteter gemensamt? De kräver att våra ben och leder fungerar tillsammans.

Våra ben och leder är verkligen fantastiska lagkamrater. Visste du att:

  • Den vuxna människokroppen har 206 ben, 26 av dem i foten och 54 av dem i handen, inklusive handleden.
  • Lårbenet är det längsta och starkaste benet i det mänskliga skelettet. Det minsta och lättaste benet finns i mellanörat och kallas stigbygeln.
  • Hyoiden är ett V-format ben som ligger vid tungans bas. Det är det enda benet i människokroppen som inte är kopplat till ett annat!
  • Ben består av kalcium, fosfor, natrium och andra mineraler samt proteinkollagen. Benen utgör kroppens skelett och skyddar organ samt producerar röda och vita blodkroppar.
  • Platsen där två ben möts eller kopplas samman är leder, som bildas av korta band av hård fibrös bindväv som kallas ligament.
  • Vissa leder rör sig och andra inte. Till exempel rör sig lederna i skallen inte medan synoviala leder gör det. Synoviala leder ligger mestadels i våra armar och ben.
  • Höft- och axelleder är de mest rörliga och kallas boll- och sockelleder. De gör att våra armar och ben kan röra sig i flera riktningar.
  • Ellipsoidala leder tillåter våra fingrar att böja och sträcka sig; gångjärnsleder gör att knän och armbågar kan röra sig; glidleder fungerar i anklarna och handlederna genom att glida mot varandra.

Nikkens kosttillskott KENZEN® BDZ® är formulerat specifikt för att bidra till att bibehålla normala ben. Läs mer om det här.

Ju mer vi utövar Aktiv Wellness, desto friskare är våra ben och leder och desto längre håller de. Konsekvent fysisk aktivitet, en balanserad kost och att få gott om sömn hjälper oss att hålla oss friska och låter våra ben och leder samarbeta hela livet.

Natti Natti/ Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.