Nu har väl ändå tankarna om sommarvärme lagt sig här hemma. Jag har tagit lite ”strandhugg” den sista tiden för att lufta mitt sinne. I min värld ter sig dessa årstidsskiftningar lite melankoliska. Känslan av att ömsa skinn. Ny tid komma och gammal tid förtvinad. Tycker nästan det blir värre med åren. Mycket att förhålla sig till. Ja ja det var bara en reflektion…

NU är det iallafall Oktober och HÖST!

Nya öppettider:

Fotvård&Massage i Ystad – Tisdag Torsdag Lördag          Boka online HÄR

Lilla Huset i Bjäresjö – Måndag Onsdag Fredag                 Boka online HÄR

Det finns möjlighet att köpa Värdekort Online 5 x 30 min Andullationsbehandlingar för 1500:- (1750:-)

Jag har stängt 3 november – 21 november för rekreation.

Vår gästbloggare Dave Balzer är en teknikkonsult och internationell rådgivare inom produktutveckling, designteknik, prototyp, tillverkning och överensstämmelse med nya enheter. Han har arbetat med Nikken på många projekt under de senaste tre decennierna. Sedan 2012 har han guidat sitt eget företag för medicintekniska produkter som tillverkar specialiserade diagnostiska kit.

Alla Nikkens tekniker tar sin led från den naturliga världen. Oavsett om det är magnetisk energi, värmande energi eller negativa joner, har Nikken noga observerat naturen och skapat sätt att stödja de fördelar den erbjuder.

Ingenting kan vara mer naturligt än magnetism. Faktum är att jorden i sig är en gigantisk dipolmagnet som förmedlar sin flödesenergi till varje levande varelse på planeten. Denna flödesenergi bildar en sköld över världen som kallas magnetosfären. Magnetosfären skyddar planetens yta från att bestrålas med skadlig solenergi. I huvudsak fungerar själva skölden som ett filter, som tillåter biokompatibel ljusenergi att passera. Utan det skydd som jordens magnetiska flöde erbjuder skulle livet som vi känner det förstöras.

Många djur kan känna jordens magnetfält. Detta gäller för fåglar, insekter, växter och till och med människor. Alla varelser som är känsliga för jordens magnetiska energi har ett protein som kallas kryptokrom. Det är denna molekyl som reagerar på magnetisk energi. Tyvärr har NASA rapporterat att jordens magnetfält försvagas och till och med utvecklar oegentligheter. Nikken har valt att använda permanenta dipolmagneter i många av sina produkter som ett sätt att stödja och stödja nedbrytningen av jordens naturliga magnetiska energi.

Energin från solen som når planetens yta består av synligt, ultraviolett och infrarött ljus. De synliga våglängderna för ljus är de människor kan upptäcka med sina ögon. De utgör 40% av ljusenergin som når jordens yta. Ultraviolett ljus kan inte ses av däggdjur och utgör 7% av totalen. Detta lämnar infraröd ljusenergi som representerar 53% eller majoriteten av solens energi som når jordens yta. Infrarött ljus är i grunden viktigt för människors liv. Vävnader och celler som finns i kroppen överensstämmer med infraröd energi. De absorberar, använder och till och med avger infraröd energi.

Nikken producerar flera produkter som innehåller speciella keramiska reflekterande fibrer. Dessa fibrer har förmågan att absorbera ljusenergi och reflektera den tillbaka till användaren som infraröd energi. Genom att göra detta kan Nikken stödja och balansera den naturliga uppvärmningsenergin som finns i miljön.

Negativa joner finns runt omkring oss. Naturen ger dem i överflöd i skogar och nära vattenfall. De är en nyckelkomponent för att framkalla känslan av välbefinnande och avkoppling som upplevs under en naturvandring. Det är ironiskt att förstå att negativa joner har en positiv inverkan på hälsan medan positiva joner har motsatt effekt. Vitvaror, elektronik och andra armaturer i stadsbostäder avger positiva joner och kan orsaka trötthet och depression. Följaktligen måste miljön stärkas med nya källor till negativa joner för att motverka de negativa effekterna av de positiva. Nikken erbjuder ett avancerat luftfiltreringssystem som kallas KenkoAir Purifier® som använder negativ jonteknik.

Några exempel på Nikkens magnetiska produkter med patenterad DynaFlux® -teknik är innersulorna (Kenko mSteps® och mStrides®) och KenkoTouch® handhållna massagesystem. Keramiska reflekterande fibrer finns i hela Kenko Sleep -systemet, inklusive Kenko Naturest® Fit, täcken och kuddar.

 

Välkommen till oktober. När hösten kommer är det dags att börja titta på sätt att förbättra din vinterhälsa och immunitet – och på Nikken har vi den perfekta lösningen: NYA Ekologiska Super Ciaga! Nu i pulverform och fylld med superfrukter, är den ett perfekt sätt att stödja din vitalitet i vinter!
Läs mer på min webshop Här 

Lite bilder från trevlig kurs i ogräsmatlagning!

Med vänlig hälsning, Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.