Det är rakt fram som gäller… men längst bort finns kanske en sväng åt höger eller vänster.

Nu är det höst och kylan gör sig mer påmind.

Vad är då viktigt?

Jo att ta på oss varmt, tända en brasa, göra en god kopp te och BOKA in en stunds skön massage.

Boka online

Vi behöver ständigt ett tillflöde från omvärlden som är snällt och vänligt, som känns ungefär som när solen skiner på oss efter vintern, säger Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi och en av världens främsta experter på beröring och oxytocin.
Oxytocin har länge varit den främsta förklaringen till varför beröring gör oss gott. Det är ett hormon och en signalsubstans, även kallat lugn- och ro hormonet, som styr en rad livsviktiga funktioner. Oxytocin lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker puls, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Dessutom har hormonet en långvarig effekt och påverkar oss längre än under själva beröringen.

Har du svårt att komma en vardag?

Jag har ÖPPET lörd 11-15 och söndag 11-15

Så passa på och boka en tid när dessa tillfällen ges, lite då och då framöver.

SEMESTERSTÄNGT 30/10-18/11

NIKKEN har ett super erbjudande!

Gör som jag bunkra upp inför vintern.


 

KENZEN® Super Ciaga®-erbjudande

Spara 75% på ditt andra paket med KENZEN® Super Ciaga®

Köp ett paket KENZEN® Super Ciaga®mellan 1 – 31 oktober 2019 och spara 75% på ditt andra paket.

* Använd Dubbelpaket-kod 88170 för att få ditt andra paket med 75% rabatt.

Handla online HÄR

Fläderbär i KENZEN Super Ciaga®

Fläderbäret spåras generellt tillbaka till Hippocrates, den grekiska “läkemedelsfadern.” Han beskrev det som sitt “medicinskåp” för att det har ett brett utbud av hälsofördelar. Under århundradena har fläderbäret använts för att behandla förkylningar, influensa, feber, brännskador, skärskador och mer än 70 andra åkommor. Fläderbär har högre ORAC-värden än björnbär, blåbär, tranbär, hallon och jordgubbar, som också är relativt höga i antioxidanter. Med en så hög ORAC är det inte konstigt att fläderbär är kända som utmärkta för att stärka immunförsvaret. Forskning som publicerades i Journal of Nutrition visar att extrakt av fläderbär hjälper till att påskynda processen av att rensa överflödigt socker från blodomloppet samt i muskler och levern och därigenom bidra till att upprätthålla normala blodsockerhalter. Studier visar också att Sambucus (det vetenskapliga namnet för fläderbäret) har naturliga urindrivande och laxerande effekter, vilket hjälper kroppen att minska vätskeretention och förstoppning.

Med vänlig hälsning, Gretel ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.