Bokade en föreläsning i Göteborg på Draken. Den ploppade upp då jag visat intresse för den innan, men den var fullbokad. Extraföreställningen blev också fullbokad. Det förstår jag.

Titel NYCKLAR TILL FRIHET! 

Björn Natthiko Lindeblad som varit munk i 16 år. För dig som inte var där finns det 400 timmar podcast på SoundCloud.

Här är ett smakprov!

Jag har börjat lyssna och ska njuta av varje minut.

Det jag tog med mig var: Släpp det….. när tankar kommer som inte ger någon glädje eller som jag inte kan göra något åt.

Det är befriande.

Min vistelse i Göteborg blev fantastisk. På tåget upp ploppade det till i telefon igen. Nu var Andrea Bocelli på Skandinavium just ikväll, som jag också för länge sedan visat intresse för. Kollade biljetter men det var fullbokat. Googlade lite och fann biljetter till kvällen.

Fantastiska toner som kan komma ur människors kroppar. Jag förstår inte hur det går till. Skapelsen är otroligt finstämd på alla sätt och vis.

Nu ser jag fram emot att få lyssna på dessa toner i slottsmiljö eller någon sandfärgad ruin i Italien. Drömmande lustar tar mig dit någon gång, tror jag!

Vårkänslorna är igång och därmed hela registret för min egen del. Upp/ner, fram/tillbaks, varmt/kallt, glad/ledsen, hopp/förtvivlan mm…

Längre dagar med solsken är på väg…

Sommartid infaller den 31 mars och innebär att vi kan utnyttja dagsljuset bättre. Vi ställer om våra klockor under sommarmånaderna för att flytta en timmes dagsljus från morgon till kväll.

Även om byte till sommartid innebär endast en timmes skillnad (vi förlorar 1 timme på våren och vinner 1 timme på hösten) kan det finnas ett brett spektrum av reaktioner. Vissa av oss känner inte alls någon skillnad, medan andra kan uppleva några dagar av trötthet från förändringen av sömnmönstret på grund av att vi måste ställa om vår 24 timmars naturliga sömncykel, kallad cirkadisk rytm.  Internt genererad, vår Circadian rytm kan påverkas av miljön, beteende och mediciner.

I allmänhet är det svårare att förlora 1 timme på våren än att återfå 1 timme på hösten.  Det liknar flygresor; reser vi öster ut förlorar vi tid och kan uppleva svårigheter somna i ”tidigare” tid. Res västerut och vi kan somna lätt vid den ”senare” timmen men har svårt att vakna.

Om du vill förbereda dig på att förlora en timmes sömn kan du gå och lägga dig 15 till 20 minuter tidigare än vanligt på kvällarna som föregår tidsändringen. Detta kan hjälpa din hjärna och kropp så att omställningen blir smidigare. Du kan också exponera dig för dagsljus så tidigt på morgonen som möjligt. Detta ger din interna klocka information att det är dags att röra på sig. Om det inte finns dagsljus där du bor, använd starka lampor för att simulera naturligt dagsljus och förbättra din mentala och fysiska pigghet.

För vissa människor kan det ta upp till en vecka för cirkadian och sovrytmer att anpassa sig till tidsförändringen. Daglig regelbunden motion kan hjälpa dig att komma tillbaka in i rätt spår, samt att ha en sovrutin med samma tider varje morgon/kväll.

Ett hjälpmedel för att blockera ut ljuset, vilket kan bidra till bättre sömn, är

Kenko PowerSleep® Mask med patenterad DynaFlux® magnetteknik. Njut av en vilsam och uppfriskande sömn varje natt med Naturest® Kenkopad®, KenkoDream® Quilt och Naturest® Pillow, alla tillgängliga i Wellness Home Sov Paket.

Ta dig en titt i min webshop HÄR

 

Drick vatten för att förbättra välbefinnandet…

 

Vatten utgör mer än två tredjedelar av vår kroppsvikt, därför är det viktigt att vara hydratiserad. Cirka 50-70 % av vår kropp består av vatten. Vatten spelar en viktig roll i hela kroppen och de processer som den går igenom. Oavsett om det är matsmältning, absorption, cirkulation, upprätthållande av kroppstemperatur eller transport av näringsämnen, vattnet finns där för att hjälpa till.

Enligt The Eatwell Guide1 från NHS England rekommenderar regeringen att vi konsumerar 6 till 8 glas vatten per dag. Sunt förnuft säger att ju mer vi tränar desto mer vatten behöver vi dricka.

Här är några av de många fördelarna med att dricka vatten:

1. Det ökar energinivåerna. Eftersom hjärnan är mestadels gjord av vatten, hjälper det till med koncentrationen och uppmärksamheten.

2. Främjar viktminskning. Vatten ökar ämnesomsättningen, detta leder till olika hälsofördelar såsom viktminskning.

3. Hjälper till att förbättra huden. Huden är kroppens största organ och dess roll är att skydda oss från mikrober och element. Det hjälper också till att reglera kroppstemperaturen och känslan av beröring, värme och kyla. Därför är det ett måste att hålla huden hydratiserat.

4. Ökar immunförsvaret. Enligt Fit Day2 kan vatten hjälpa till att stärka immunförsvaret genom att transportera syre till kroppens celler och spola ut skadliga toxiner från kroppen.

5. Främjar ett hälsosamt matsmältningssystem. Att dricka vatten under eller efter en måltid hjälper matsmältningen. Vatten är viktigt för god hälsa. Vatten och andra vätskor hjälper till att bryta ner maten så att kroppen kan absorbera näringsämnena.

Det enklaste sättet att se till att du är hydratiserad är att bära med dig en vattenflaska. Den kommer att fungera som en påminnelse att dricka vatten hela dagen, oavsett om du är ute och rör på dig eller sitter vid ditt skrivbord. Kallt vatten kan vara speciellt uppfriskande och hjälper dig att hålla dig vaken. Varmt vatten, antingen på egen hand eller i en kopp grönt te, kan hjälpa dig att känna dig lugn och koppla av på kvällen.

Att ha med dig en PiMag® vattenflaska hela tiden är det smarta sättet att hålla dig hydratiserad som en del av din Active Wellness-livsstil. Du kan fylla den med kranvatten, det patenterade mikrofiltret hjälper automatiskt till att ta bort sediment, minska klor och bly. PiMag® vattenteknik lägger till naturliga mineraler och hjälper till att justera pH-värdet till 8,5 – 9,5, ett alkaliskt register som bidrar till att balansera vår sura miljö. Förutom fördelarna för oss fysiskt, så är PiMag®-vatten så mycket billigare än att köpa en vattenflaska i butik och den är också miljövänlig.

Själva flaskan är biologiskt nedbrytbar och innehåller ingen BPA eller andra potentiellt skadliga föreningar. Filterkomponenterna i PiMag® vattenflaskan är utbytbara och förlänger flaskans livstid. Du hjälper till att minska påverkan av den deponi som orsakas av engångsflaskor.

Endast 265:- fram till 31/3!

Köp HÄR

Ny produkt testas just nu hemma i Bjäresjö!

Jordning avser anslutning till jorden. Jorden har sin egen energi i form av en mild” negativ” laddning. I våra dagliga kiv bygger vi upp en ” positiv” laddning” i våra celler. Direkt kontakt med jorden ( mark, gräs, sand och havsbotten) kan hjälpa till att avbryta den positiva laddningen – och återställa en hälsosam naturlig balans. Nu förtiden, när vi har skor med gummisulor, syntetiska golv etc. är du isolerad från jorden, vilket gör det svårt för kroppen att återgå till neutralt läge.

Det enklaste sättet att jordas är att gå ut och gå barfota eller ha direkt kontakt med jorden ( mark, gräs, sand och havsbotten). För att jordas inomhus, erbjuder KenkoGround denna anslutning till jorden via hemmet.

Kommer inom kort!

Trevligt slut på Mars månad☀️

Gretel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.